Gtir Motorsport club

Welcome to the largest Nissan Pulsar & Sunny GTI-R Forum. Masses of info, friendly members, cars for sale, lots of spares. Best forum on the net by far. Everything your gtir needs is here.


You are not connected. Please login or register

Gtir Motorsport club » General Discusion » New forum members » new member from birmingham

new member from birmingham

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 new member from birmingham on 19th June 2013, 10:45 pm

b4dgt

avatar
how everyone doing got a yellow gtir that iv been building for a while bought the car as a rolling shell got it all running jst sorting out the body work on it 

p.s gt a lil problem with it car is not starting checkt everything fuel pump is priming checkt all the fusses fuel pump is sending fuel got spark aswell but nothing will not start at all

2 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 10:55 pm

nomad

avatar
Admin
Admin
Hi and welcome to the forum .....i think i remember seeing a yellow shell up on ebay ages ago ..... have you recently fitted the engine or  it just stopped firing up after you have had it running ?

3 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 10:57 pm

nomad

avatar
Admin
Admin
Hows it turning over also the more info you put up the easier it may be to point you in the right direction ?

4 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 10:58 pm

b4dgt

avatar
thanks for the welcome engine has been fitted for some time nw was running sweet and everything just didt start it up for afew weeeks put fuel in today but didt want to start

5 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 10:59 pm

b4dgt

avatar
its turning over like it wants to start but its jst not starting up

6 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 11:00 pm

Stu

avatar
Admin
Admin
Check the wire on the battery, the short one that's about 3 inches long with two black plugs on it. If its broken or fraid bad it will stop the car starting!
Also check the brown square fuse that in the fuse box that's on the passenger side inner wing inside engine bay.
Also make sure you don't have the dizzy plug and gearbox plug mixed up. They are both the same plug and often get mixed up.

http://www.j10-meets.co.uk

7 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 11:02 pm

Stu

avatar
Admin
Admin
Also try taking plugs out and put them in the oven for 30 minutes then put them back in and try starting it.
Don't burn yourself on them tho lol

http://www.j10-meets.co.uk

8 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 11:09 pm

b4dgt

avatar
lol ill try not to iv had the engine in the car for about a year now and have checked everything all the wires all the pipes are all good was messing about with the bov as i wanted to relocate tryed starting it but nothing

9 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 11:11 pm

nomad

avatar
Admin
Admin
It cant be the dizzy and gearbox plug mixed up as he has spark already stu ?

10 Re: new member from birmingham on 19th June 2013, 11:21 pm

Gaz GTiR

avatar
Welcome mate, Smile hope you get the problem sorted

11 Re: new member from birmingham on 20th June 2013, 10:01 am

GTI-R US

avatar
Management
Management
I replied on the facebook page for you (not on there much)

assuming the engines cranking over and you have spark and fuel (ie plugs getting wet) then that means the spark is not being delivered at correct time so in that case I would be checking out the grub screw which holds the rotor arm in place as they have a habit of coming out which would mean rotor is not in sync with the cam and will be providing spark at incorrect firing order
so in short check the grub screw lol

if your getting fuel at the injector rail but the plugs are dry after cranking then it could well be the injector resistor pack is either unplugged or faulty as that is what allows injectors to open and close in sequence

btw welcome to the forum fella!

http://www.gti-r-us.co.uk www.force500.com

12 Re: new member from birmingham on 20th June 2013, 10:52 am

b4dgt

avatar
gti-r us thank you for that will try them and see what happens fingers crosst it should fire up

13 Re: new member from birmingham on 20th June 2013, 11:45 am

nomad

avatar
Admin
Admin
It may well be if you have been messing about around that area with the bov .

14 Re: new member from birmingham on 20th June 2013, 6:32 pm

johnny gtir

avatar
moderator
moderator
welcome to the site once you solve the problem tell us more about your car

15 Re: new member from birmingham on 20th June 2013, 7:40 pm

pulsarmoley

avatar
moderator
moderator
Welcome to the site, would love to see some photos of the R. What spec you running?

16 Re: new member from birmingham on 23rd June 2013, 8:54 pm

b4dgt

avatar
after a long day on friday got the r started took all the ht leads of and it was flooded and damp so out came the spark plugs cleaned and back in and fired her up Very Happy

thanks to everyone for the help and support Very Happy

17 Re: new member from birmingham on 23rd June 2013, 9:22 pm

Stu

avatar
Admin
Admin
Good to hear its started Smile

http://www.j10-meets.co.uk

18 Re: new member from birmingham on 23rd June 2013, 9:43 pm

nomad

avatar
Admin
Admin
Happy days glad it was over complicated to find your troubles .

19 Re: new member from birmingham on 23rd June 2013, 9:59 pm

b4dgt

avatar
im glad its started nw i can crack on with the body work

20 Re: new member from birmingham on 23rd June 2013, 10:03 pm

nomad

avatar
Admin
Admin
What you doing to the body work ?

21 Re: new member from birmingham on 23rd June 2013, 10:08 pm

b4dgt

avatar
sorting the rear achies out as they were rotten had the sills done for the mot and given it a full respray in liquid yellow pearl

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum