Gtir Motorsport club

Welcome to the largest Nissan Pulsar & Sunny GTI-R Forum. Masses of info, friendly members, cars for sale, lots of spares. Best forum on the net by far. Everything your gtir needs is here.


You are not connected. Please login or register

Gtir Motorsport club » Tech room » Help and Advice » O2. Sensor again

O2. Sensor again

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 O2. Sensor again on 4th June 2014, 11:15 pm

Turbazz


Previously I was not getting a reading so I decided to take it out...

Right so managed to get it out gave it a clean. Notice the wire was broken too! The red one. Soldered it up put it back together.

and now am getting a reading (using a Nissan software called tecu)

Now I'm driving my car it feels worser there is no top end power after 5500rpm!

Sensor voltage is hard to read as there is a delay. It goes up and down though..

What voltage reading should I get at idle?

My doubts are..
. Not tightened the sensor hard enough,
the washer needs replacing,
need to set my boost controller again(i'm not getting more than 0.9 used to get 1.1)
Sensor is fcuked

2 Re: O2. Sensor again on 4th June 2014, 11:20 pm

Turbazz


3 Re: O2. Sensor again on 4th June 2014, 11:21 pm

Turbazz


4 Re: O2. Sensor again on 4th June 2014, 11:21 pm

Turbazz


Red wire damaged!!

5 Re: O2. Sensor again on 5th June 2014, 7:51 pm

Spark plug spike

avatar
This link gives you detail how to check it

http://z32.wikispaces.com/Consult+Quick+Reference

6 Re: O2. Sensor again on 5th June 2014, 10:10 pm

Turbazz


Brilliant Spike. The information is really useful. But is z32 our car?

7 Re: O2. Sensor again on 5th June 2014, 10:24 pm

Turbazz


Also says we have two sensors?

8 Re: O2. Sensor again on 5th June 2014, 10:28 pm

nomad

avatar
Admin
Admin
No z32 is off a 300zx .... i think he means testing wise or method will be the same ..


_________________
"Official post whore" and all round superhero....

9 Re: O2. Sensor again on 5th June 2014, 10:59 pm

Turbazz


Ahh yeh got you. Cheers guys

10 Re: O2. Sensor again on 17th June 2014, 9:47 pm

fudge

avatar
Mines acting very similar, my 02 sensor looks spot on and the wires are intact, I don't get any power and it struggles to rev to 5k Sad

11 Re: O2. Sensor again on 19th June 2014, 6:17 pm

Turbazz


Is your 02 sensor working? I am in power till 5k then its pants

12 Re: O2. Sensor again on 19th June 2014, 6:57 pm

nomad

avatar
Admin
Admin
Turns out it was a boost leak for elliots car mate but had similar thing to you ...


_________________
"Official post whore" and all round superhero....

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum