Gtir Motorsport club

Welcome to the largest Nissan Pulsar & Sunny GTI-R Forum. Masses of info, friendly members, cars for sale, lots of spares. Best forum on the net by far. Everything your gtir needs is here.


You are not connected. Please login or register

Gtir Motorsport club » Tech room » Help and Advice » Abs problem

Abs problem

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Abs problem on 18th January 2015, 7:55 am

Bones

avatar
the two star club
the two star club
Well my abs ecu was saying the near side sensor was faulty, anyway I've changed that and checked and cleaned the abs ring on the hub but still showing a fault. Any idea's. As it's not taxed I can't take it a good run as maybe there was a second fault after the bs sensor. Hmmmm might be worth a sneaky ride out

2 Re: Abs problem on 18th January 2015, 8:39 am

Mr B

avatar
gtir technician
gtir technician
Yes ideally it needs to be driven a few miles then recheck abs ecu led for codes of perhaps second fault.
What is the status of the dash warning light, is it staying on or going off after initial ign on self test mode.

3 Re: Abs problem on 18th January 2015, 9:21 am

Bones

avatar
the two star club
the two star club
Start car up and it goes off on tickover, as soon as you get to about 5 mph it comes on and stays on

4 Re: Abs problem on 18th January 2015, 9:34 am

Mr B

avatar
gtir technician
gtir technician
Actual driving or on stands & in gear !

5 Re: Abs problem on 18th January 2015, 9:48 am

johnboy

avatar
All problems I've had with ABS is broken wires to the front sensors where it flexes round the suspension leg.
The fault light won't come on until the car's moving. If it doesn't get a signal from all 4 wheels then it puts up the fault light.
The fault codes will tell you which sensor.
http://www.gtir-motorsport-club.com/t82-abs-fault-check

6 Re: Abs problem on 18th January 2015, 3:18 pm

Bones

avatar
the two star club
the two star club
Done fault code and it said front N/S so changed and checked wires already but still showing fault. Tried it driving down drive and light is still coming on but until I get it on the road I won't be able to check if now it's throwing up a different code

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum